Win duotickets voor Festival van Vlaanderen

(21-09-2020) Het Festival van Vlaanderen biedt medewerkers van de UGent de kans om duotickets te winnen ter ere van Beethovens 250ste verjaardag.

De grote componist werd op 16 december 1770 geboren en zou dit jaar 250 jaar geworden zijn. 2020 is het Beethovenjaar! Ter ere hiervan biedt het Festival van Vlaanderen alle medewerkers van de UGent de kans om duotickets te winnen voor één de volgende concerten:

  • Beethoven in Pocketsize: Beethoven 1 met solisten van B'Rock Orchestra (zaterdag 26/09)
  • A Family Affair - Duo Ivanov (dinsdag 29/09)

Beethoven in Pocketsize: Beethoven 1 met solisten van B'Rock Orchestra

Oude Vismijn Gent

Zaterdag 26 september om 16 uur

Met tachtig man sterk op een podium samen strijken en blazen zit er nog even niet in. Maar geen nood! We hebben alle grote orkesten van Belgische bodem uitgenodigd om tijdens het Festival hun kernrepertoire uit te voeren in aangepaste bezetting.

Niets minder dan alle negen symfonieën van de jarige Ludwig van Beethoven staan op het programma. Ook in zijn tijd was er een zeer levendige cultuur van kamermuziekbewerkingen van groot repertoire, waarmee de muziekliefhebber zelf aan de slag kon.

De eerste symfonie van Beethoven staat met één been nog stevig in de retorische traditie van de achttiende eeuw. Een kolfje naar de hand dus van B’Rock Orchestra, dat al vijftien jaar lang schittert op de internationale podia met muziek van Monteverdi tot Haydn. Beethovens eerste symfonie is voor hen in muzikale zin een eindpunt. Ze spelen de bewerking van Beethovens leeftijdsgenoot Carl Friedrich Ebers. Die maakte er een nonet van, maar desgewenst kan de baspartij door cello én contrabas gespeeld worden, zodat er uiteindelijk tien musici op het podium staan.

Programma:

Ludwig van Beethoven - Symfonie nr. 1 in C majeur in een bewerking voor nonet van Carl Friedrich Ebers, a 10

Ludwig van Beethoven - Sextet in Es majeur

Uitvoerders:

Jakob Lehmann, viool

Jivka Kaltcheva, viool

Raquel Massadas, altviool

Manuela Bucher, altviool

Benjamin Glorieux, cello

Tom Devaere, contrabas

Nicola Boud, klarinet

Geert Baeckelandt, klarinet

Jeroen Billiet, hoorn

Mark De Merlier, hoorn

A Family Affair - Duo Ivanov

Muziekcentrum De Bijloke

Dinsdag 29 september om 20.30 uur

De broers Yossif en Philippe Ivanov kregen muziek met de paplepel ingoten. Hun vader, de uit Bulgarije afkomstige Dimitri, was jarenlang concertmeester van het Antwerp Symphony Orchestra. Violist Yossif behaalde in 2005 de tweede én de publieksprijs van de Koningin Elisabethwedstrijd. Zijn jongere broer Philippe koos voor de piano en ook hij heeft talrijke internationale prijzen op zijn palmares.

Als duo traden ze op over de hele wereld. Ze spelen de achtste vioolsonate van Ludwig van Beethoven, de laatste van een set van drie sonates, die de componist opdroeg aan opdroeg aan de Russische tsaar Alexander I. Daarna duiken ze volop in de romantiek met de sonate van Edvard Grieg en de heerlijke Valse-Scherzo van Pjotr Iljits Tsjaikovski.

Programma:

Ludwig van Beethoven - Vioolsonate nr. 8 in G majeur

Edvard Grieg - Vioolsonate nr. 3 in c mineur

Pjotr Iljits Tsjaikovski - Valse-Scherzo in C majeur

Uitvoerders:

Yossif Ivanov, viool

Philippe Ivanov, piano

Hoe inschrijven

Mail ten laatste op woensdag 23/09 naar wedstrijd@ugent.be met de volgende informatie:

  • Naam
  • Faculteit/directie
  • Emailadres
  • Voor welk concert wil je duotickets? (Kies 1!)

Beethoven in Pocketsize: Beethoven 1 met solisten van B'Rock Orchestra

OF

A Family Affair - Duo Ivanov

 Donderdag krijgen de gelukkige winnaars melding in hun mailbox met de tickets!