Nieuws

Plantenziektes bestrijden met de geur van vers gemaaid gras

(16-08-2017) Bio-ingenieurs van de Universiteit Gent zijn erin geslaagd tarwe en rijst te beschermen tegen ziektes door stoffen die planten zelf aanmaken en die de geur van vers gemaaid gras verspreiden.

Lees verder...

UGent opnieuw beste Belgische universiteit volgens Academic Ranking of World Universities

(15-08-2017) Met een 69e plaats bestendigt de UGent haar positie als beste Belgische universiteit in de Academic Ranking of World Universities, beter bekend als de Shanghai ranking.

Lees verder...

STAM zoekt gidsen voor nieuwe tentoonstelling over 200 jaar UGent

(10-08-2017) Ben je student geschiedenis en heb je zin om te gidsen in het STAM? Dat kan!

Lees verder...

Loop jij de Dodentocht uit?

(04-08-2017) Bio-ingenieurs van de UGent analyseerden de deelnemersgegevens van vijf edities van de Dodentocht en berekenden op basis daarvan de slaagkansen van verschillende categorieën wandelaars.

Lees verder...

Nederlandstalige studenten onthouden Engelse teksten goed, erover schrijven gaat moeizaam

(02-08-2017) Wanneer studenten een Engelse test krijgen over een tekst in het Engels, scoren ze even goed als bij een test in het Nederlands over een tekst in het Nederlands. Informatie uit een Engelse tekst in het Engels reproduceren is heel wat moeilijker.

Lees verder...

Duurzaam hout werkt niet altijd

(26-07-2017) Certificaten voor duurzame houtproductie werken in bepaalde regio’s averechts, waardoor de productie ervan niet meer toeneemt. Dat berekende bio-ingenieur Jan Brusselaers (Universiteit Gent).

Lees verder...

Samen blokken voor de tweede zittijd

(14-07-2017) Heb je tweede zit en zoek je een rustige plaats en lotgenoten om samen te studeren? Ook deze zomer zijn er heel wat Gentse bloklocaties opengesteld.

Lees verder...

UGent gesloten tijdens Gentse Feesten

(14-07-2017) Naar jaarlijkse gewoonte zijn de diensten van de UGent collectief gesloten tijdens de periode van de Gentse Feesten, van maandag 17 tot en met vrijdag 21 juli 2017.

Lees verder...

UGent tijdens de Gentse Feesten: kunst in de Aula

(14-07-2017) Naar aanleiding de 200ste verjaardag van de UGent organiseert de Koninklijke Personeelsbond, die overigens dit jaar 100 jaar bestaat, een tentoonstelling met werk van kunstenaars die verbonden zijn aan de UGent en/of het UZ Gent.

Lees verder...

UGent tijdens de Gentse Feesten: activiteiten in de Plantentuin en kunst in de Aula

(12-07-2017) Tijdens de Gentse Feesten worden er traditiegetrouw in de Plantentuin elke dag activiteiten georganiseerd. In de Aula in de Voldersstraat is er een tentoonstelling met werk van kunstenaars die verbonden zijn aan de UGent en/of het UZ Gent.

Lees verder...

Nieuwe internationale masteropleiding rond duurzaam grondstoffenbeheer SINReM krijgt EIT kwaliteitslabel voor excellente onderwijsaanpak

(12-07-2017) De nieuwe internationale masteropleiding International Master of Science in Sustainable and Innovative Natural Resource Management (SINReM) heeft als eerste opleiding gecoördineerd door UGent het EIT kwaliteitslabel ontvangen.

Lees verder...

Tomaten gekweekt met zout smaken lekkerder

(12-07-2017) Tomatenplanten gieten met zout water levert lekkerdere tomaten op. Dat ontdekten onderzoekers van de Universiteit Gent.

Lees verder...

Langdurig werklozen door de ogen van werkgevers: minder gemotiveerd, minder getalenteerd en moeilijker op te leiden

(10-07-2017) Recent internationaal onderzoek toonde aan dat werkgevers aarzelen om langdurig werklozen aan te werven. Hoe langer werkloos, hoe minder kans op een positieve reactie bij het solliciteren.

Lees verder...

Gecombineerde preventie kan het aantal nieuwe HIV-infecties tegen 2030 halveren

(07-07-2017) België telt elk jaar meer dan 1.000 nieuwe HIV-besmettingen en dat is veel in vergelijking met andere Europese landen.

Lees verder...

200 jaar UGent: UGent'ers wandelen 200 kilometer

(06-07-2017) Acht UGent'ers gaan in augustus een sportieve en geëngageerde uitdaging aan: ze wandelen met 2 teams elk 100 kilometer voor de Oxfam Trailwalker. Graag doen ze een oproep aan de community om hen financieel te steunen.

Lees verder...

Lancering EnerGentIC, de nieuwe energie community van de Universiteit Gent

(06-07-2017) EnerGentIC groepeert sinds 1 maart 2017 diverse UGent-initiatieven in het domein van energie. Zo'n 100 wetenschappers komen vandaag bijeen om, samen met externe partners, te werken rond de uitdagingen van vandaag, morgen en overmorgen.

Lees verder...

Reuzenaronskelk Aaron in Plantentuin na amper 2 jaar alweer in bloei

(04-07-2017) De Plantentuin van de UGent heeft alweer een reuzenaronskelk die op het punt staat om te bloeien. De bloem, die de naam Aaron draagt, is inmiddels al meer dan twee meter hoog en stond twee jaar geleden ook al eens in bloei, wat ongewoon is.

Lees verder...

Faculteit Diergeneeskunde op eerste plaats in Global Ranking of Academic Subjects

(04-07-2017) De faculteit Diergeneeskunde van de UGent staat op de eerste eerste plaats in de top 200 van het vakgebied ‘veterinary sciences’ binnen de Global Ranking of Academic Subjects.

Lees verder...

Ronde van Vlaanderen toont klimaatverandering aan

(04-07-2017) Met 36 jaar aan archiefbeelden van de Ronde van Vlaanderen detecteerden onderzoekers van de UGent de effecten van klimaatverandering op bomen. De bomen op de hellingen van de Ronde komen de laatste decennia veel vroeger in blad dan voorheen.

Lees verder...

Drankbekers krijgen tweede leven als bankjes in de stad

(03-07-2017) UGent werkt mee aan baanbrekend ecologisch festivalproject

Lees verder...