Lezing 'Uitreiking Sarton Medaille 2017-2018'

Voor wie
Studenten, Medewerkers, Alumni
Wanneer
11-01-2018 van 16:00 tot 19:00
Waar
Het Pand, Onderbergen 1, 9000 Gent
Voertaal
Nederlands
Door wie
Gents Universiteitsmuseum
Contact
evelien.willockx@ugent.be
Website
https://webappsx.ugent.be/eventManager/events/Allegaert
Voeg toe aan mijn agenda

Lezing door dhr. Patrick Allegaert, Artistiek Adviseur bij Museum Dr. Guislain, naar aanleiding van de uitreiking van de Sarton medaille.

Op voordracht van het Gents Universiteitsmuseum wordt een Sarton Medaille uitgereikt aan dhr. Patrick Allegaert (Artistiek Adviseur bij het Museum Dr. Guislain te Gent) als erkenning voor zijn inzet en maatschappelijk engagement in het bespreekbaar maken van de turbulente geschiedenis van de psychiatrie.

Samen met Algemeen Directeur Annemie Cailliau en Conservator René Stockman bouwde Patrick Allegaert het Museum Dr. Guislain uit tot de gevestigde waarde in het museumlandschap van vandaag. Het museum kiest er uitdrukkelijk voor om de geestesziekenzorg en de psychiatrie in het bijzonder meer bespreekbaar en toegankelijk te maken. Ze neemt met haar actief maatschappelijke engagement ten aanzien van de psychiatrie een unieke plek in in het internationaal museumlandschap en wordt er alom voor gewaardeerd.
Deze museale visie uit zich in een duidelijke identiteit, een grote herkenbaarheid, de aanleg van een collectie Art Brut en een indrukwekkende stoet aan tijdelijke tentoonstellingen.

Vind meer activiteiten: