Debat 'Salongesprek met Marc Van Montagu en Mieke Van Houtte'

Voor wie
Studenten, Medewerkers, Alumni
Wanneer
14-01-2018 van 10:30 tot 12:00
Waar
STAM, Godshuizenlaan 2, 9000 Gent
Voertaal
Nederlands
Door wie
UGentMemorie - Vakgroep Geschiedenis - Faculteit Letteren en Wijsbegeerte
Contact
gita.deneckere@ugent.be
Website
http://stamgent.be/nl_be/evenementen/salongesprek-1van3
Voeg toe aan mijn agenda

In de rand van de expo ‘Stad en Universiteit. Sinds 1817’ organiseren het STAM en UGentMemorie drie salongesprekken met UGent-coryfeeën.

Historica Gita Deneckere nodigt een duo markante wetenschappers uit voor een zondags matineegesprek over hun academische levensverhaal. Ze interviewde hen reeds voor haar jubileumboek ‘Uit de ivoren toren. 200 jaar Universiteit Gent’. In de salongesprekken brengt ze een emeritus en een nog actief onderzoeker uit een ander domein in dialoog. Wat is hun visie op wetenschap en maatschappelijk engagement? Wat bindt hun trajecten over de generaties heen?

Op de achtergrond van deze salongesprekken gonst de vraag: welke maatschappelijke rol moet de UGent in de 21ste eeuw op zich nemen?

14 januari 2018: 'MAAKBAARHEID'

Marc Van Montagu (°1933) is een wereldberoemd pionier in de gentechnologie en genetisch gemodificeerde organismen (GGO's) en ligt aan de basis van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB).
Mieke Van Houtte (°1971) houdt met haar onderzoek aan de vakgroep Sociologie naar structurele ongelijkheden in het onderwijs de vinger aan de pols van de maatschappelijke maakbaarheid.