Debat 'Salongesprek over ethiek met Rik Pinxten en Petra De Sutter'

Voor wie
Studenten, Medewerkers, Alumni, Journalisten
Wanneer
25-03-2018 van 10:30 tot 12:00
Waar
STAM, Godshuizenlaan 2, 9000 Gent
Voertaal
Nederlands
Door wie
UGentMemorie - Vakgroep Geschiedenis - Faculteit Letteren en Wijsbegeerte
Contact
gita.deneckere@ugent.be
Website
http://stamgent.be/nl_be/evenementen/salongesprek-3van3
Voeg toe aan mijn agenda

In de rand van de expo ‘Stad en Universiteit. Sinds 1817’​ organiseren het STAM en UGentMemorie drie salongesprekken met UGent-coryfeeën.

Historica Gita Deneckere nodigt een duo markante wetenschappers uit voor een zondags matineegesprek over hun academische levensverhaal. Ze interviewde hen reeds voor haar jubileumboek ‘Uit de ivoren toren. 200 jaar Universiteit Gent’.

In de salongesprekken brengt ze een emeritus en een nog actief onderzoeker uit een ander domein in dialoog. Wat is hun visie op wetenschap en maatschappelijk engagement? Wat bindt hun trajecten over de generaties heen?

Op de achtergrond van deze salongesprekken gonst de vraag: welke maatschappelijke rol moet de UGent in de 21ste eeuw op zich nemen?

'ETHIEK'

Rik Pinxten (°1947) is culturele antropoloog. Zijn verfrissende ideeën over religies, diverse culturen en de eigen identiteit leiden tot boeiende discussies.
Petra De Sutter (°1963) is gynaecologe. Haar onderzoek naar vruchtbaarheidsbehandelingen en embryonale stamcellen aan het UZ verlegt grenzen, ook ethische.

Meer info en volledige programma: http://www.ugentmemorie.be/nieuws/salongesprekken-uit-de-ivoren-toren

Etienne Vermeersch, eerder aangekondigd, dient zich jammer genoeg te verontschuldigen voor dit salongesprek.

Vind meer activiteiten: