Lezing 'Archéologie de l’Asie Centrale: Mobilités et pratiques funéraires de l’âge du Bronze à la période médiévale en Mongolie'

Voor wie
Studenten, Medewerkers, Alumni
Wanneer
21-02-2018 van 19:30 tot 21:00
Waar
Auditorium 2 Franz Cumont, Blandijnberg 2, 9000 Gent
Voertaal
Frans
Door wie
Jean Bourgeois (LW - Vakgroep Archeologie)
Contact
Jean.Bourgeois@UGent.be
Website
https://www.ugent.be/lw/nl/anneedelafrance
Voeg toe aan mijn agenda

Op 21 februari belicht Sébastien Lepetz, Directeur de recherche van de CNRS de de Franse archeologische missie in Mongolië

Naar aanleiding van de focus op Frankrijk organiseert de vakgroep Archeologie een 4-delige lezingenreeks over de archeologie van (vooral) de steppen van Centraal-Azië.
Deze gebieden, bevolkt door nomadische stammen die gekend stonden als ruiters en krijgers, vormen in het laatste millennium voor onze jaartelling een bindmiddel tussen alle grote beschavingen en rijken die toen belangrijk waren: Griekenland, Perzië, maar ook China en Indië onderhielden contacten met deze volkeren.

De vier lezingen belichten diverse aspecten van de archeologie van deze gebieden, in het Altaj-gebergte, in de provincie Xinjiang (China), in Mongolië, Kazakhstan en Siberië.

Alle lezingen vinden plaats aan de faculteit Letteren en Wijsbegeerte (Blandijnberg 2), in auditorium 2 Franz Cumont en beginnen om 19.30 u. stipt.