Lezing 'Sluit de grenzen tussen Afrika en Europa'

Voor wie
Studenten, Medewerkers, Alumni, Journalisten, Leerkracht secundair
Wanneer
02-05-2018 van 11:30 tot 14:00
Waar
Auditorium NB-III, Universiteit Gent, Campus Aula – Oude School (Faculteit Rechtsgeleerdheid), Universiteitstraat 2-4, 9000 Gent
Voertaal
Nederlands
Door wie
CRG-Vakgroep Conflict- en Ontwikkelingsstudies
Contact
secretariaat.dcds@ugent.be
Website
https://www.ugent.be/ps/conflict-ontwikkeling/nl
Voeg toe aan mijn agenda

Gaan de migratiebewegingen over de Middellandse Zee de katalysator zijn van een radicale herziening van de relaties tussen Afrika en Europa?

De Congolees-Nederlandse opiniemaker Alphonse Muambi (http://www.alphonsemuambi.nl/) zal de stelling die hij in juni 2017 in zijn gelijknamige opiniestuk in het dagblad Trouw (https://www.trouw.nl/home/sluit-de-grenzen-tussen-afrika-en-europa~a61bc6dd/ ) publiceerde meer uitvoerig komen toelichten. Tijdens het gesprek zal worden ingegaan op de vragen wat de effecten zijn van emigratie in de betrokken Afrikaanse samenlevingen, of ontwikkelingshulp, economische groei en democratisering in Afrika net verwachtingen voeden die mensen aanzetten tot migreren, en wat de te verwachten migratiescenario’s zijn voor de komende jaren.

Deze gastlezing maakt deel uit van de mastercursus ‘Actuele vraagstukken van het globale Zuiden’ van Prof. dr. Bruno De Cordier, maar staat open voor geïnteresseerden die het vak niet volgen.