Workshop 'Interfacultaire vakantiecursus Chemie'

Voor wie
Studenten, Leerkracht secundair, Leerling secundair
Wanneer
03-09-2018 09:00 tot 07-09-2018 15:00
Waar
Diverse locaties
Voertaal
Nederlands
Door wie
Studiebegeleiders faculteiten Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen, Farmaceutische Wetenschappen, Wetenschappen, Bio-ingenieurswetenschappen en Diergeneeskunde
Contact
Tamara.Geirnaert@UGent.be
Website
https://www.ugent.be/di/nl/voor-toekomstige-studenten/onderwijs-studie-diergeneeskunde/vakantiecursus-chemie.htm
Voeg toe aan mijn agenda

Interfacultaire vakantiecursus chemie ter opfrissing van de basiskennis chemie uit het secundair onderwijs

De gratis vakantiecursus chemie richt zich tot studenten die geen wetenschappelijke richting gevolgd hebben in de derde graad van het secundair onderwijs, of anders gezegd, voor studenten die wekelijks één uur chemie of twee uur natuurwetenschappen hebben gehad. Ook studenten met een vooropleiding in TSO, BSO of KSO kunnen aansluiten bij deze vakantiecursus.

De cursus biedt een aanvulling/opfrissing van de leerstof chemie uit het secundair onderwijs, zodat je vlotter van start kan gaan in het eerste jaar van jouw gekozen bacheloropleiding. De basisleerstof die zal behandeld worden omvat o.a. atoombouw, chemische bindingen, naamgeving, rekenen met atomen, moleculen en ionen, oplossingen, stoichiometrie, het chemisch evenwicht en zuren en basen.

De vakantiecursus wordt georganiseerd tijdens de eerste week van september: van maandag 3 september 2018 tot en met vrijdag 7 september 2018 telkens van 9u tot 12u (theorie) en van 13u tot 15u (oefeningen).

Info: monitoraat.di@UGent.be