Studiedag 'Engels als onderwijstaal in het hoger onderwijs: facts and fiction'

Voor wie
Medewerkers
Wanneer
14-09-2018 van 09:30 tot 16:30
Waar
De Krook, Miriam Makebaplein 1, 9000 Gent
Voertaal
Nederlands
Door wie
LEMMA-onderzoeksgroep (prof. dr. Hartsuiker), Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen (ism de afdeling Kwaliteitszorg)
Contact
heleen.vanderbeken@ugent.be
Website
https://www.taalbeleidhogeronderwijs.org/2018/04/16/engels-hoger-onderwijs-fact-checks/
Voeg toe aan mijn agenda

Studiedag rond Engels als onderwijstaal in het hoger onderwijs waarop enkele clichés wetenschappelijk onder de loep worden genomen.

Verengelsing van het hoger onderwijs blijft de gemoederen beroeren. Het Nederlands/Vlaams Platform Taalbeleid Hoger Onderwijs objectiveert samen met de Lemma Onderzoeksgroep van de Universiteit Gent tijdens dit colloquium op 14 september een aantal feiten, veronderstellingen en vermoedens rond vragen zoals ‘Vergeet je sneller wat je hebt geleerd in een tweede taal?’, ‘Is het examen moeilijker wanneer het handboek voor de les in het Engels is maar het examen in het Nederlands?’ en ‘Moet de wetgeving rond de voertaal in het hoger onderwijs aangepast worden?’.
In de voormiddag presenteren onderzoekers een fact check over argumenten voor en tegen verengelsing. Twee centrale sprekers omhelzen de lunch. De dag eindigt met twee visies en een debat met onderzoekers en politici.
Praktisch:
• Inschrijvingsprijs: 50 euro (studenten 30 euro)
• Contact: heleen.vanderbeken@ugent.be
• Registratie via https://www.taalbeleidhogeronderwijs.org/2018/04/16/engels-hoger-onderwijs-fact-checks