Happening 'Wetenschapscafé Gent: Meester app. Onderwijstechnologie anno 2018'

Voor wie
Studenten, Medewerkers, Alumni, Journalisten, Bedrijven, Leerkracht secundair, Leerling secundair, Leerling lager onderwijs
Wanneer
25-09-2018 van 19:45 tot 22:00
Waar
Eetcafé Toreke, Vlotstraat 22, 9000 GENT
Voertaal
Nederlands
Door wie
Wetenschapscommunicatie
Contact
wetenschapscommunicatie@ugent.be
Website
http://www.wetenschapscafe.be/nl/gent/gent-cat/meester-app.htm
Voeg toe aan mijn agenda

Is de tijd van handboeken en krijt voorbij? Discussieer mee op dit wetenschapscafé!

Is de tijd van handboeken en krijt voorbij? Tal van nieuwe werkvormen duiken steeds meer op in de klas: van digitale borden tot blended learning, flipped classrooms, moocs en zelfs virtual reality. Ze sluiten meer aan bij de leefwereld van jongeren anno 2018 en maken het onderwijs aangenamer én efficiënter. Maar is dat wel altijd het geval? Voor- en nadelen van onderwijstechnologie, de meest recente ontwikkelingen en wat de toekomst brengt in dit wetenschapscafé!
Enkele vragen die aan bod kunnen komen (naast die van jezelf):
Wat zijn de meest gebruikte technologieën/nieuwe werkvormen op dit moment van kleuter- tot lager, secundair en hoger onderwijs? Is onderwijstechnologie een zegen voor elke leerling? Voor welke profielen brengt het de meeste meerwaarde? Is digitalisering voor ieder vakgebied aan te raden? Hoeveel bijscholing komt er kijken bij het omvormen van een klassiek lessenpakket naar een digitale versie? Hoe beïnvloedt onderwijstechnologie de evaluatie van leerprestaties?