Workshop 'Decubitus, IAD en Skin Tears: van richtlijn tot implementatie van een protocol'

Voor wie
Studenten, Medewerkers, Alumni, Bedrijven
Wanneer
14-01-2019 09:00 tot 15-01-2019 13:00
Waar
3 SQUARE, Rijvisschestraat 124, 9052 Gent
Voertaal
Nederlands
Door wie
Prof. dr. Dimitri Beeckman - Universitair Centrum voor Verpleegkunde en Vroedkunde (UCVV) - Vakgroep Maatschappelijke Gezondheidkunde
Contact
Pieter.Beeckman@UGent.be
Website
http://www.ucvvgent.be/nl/vorming-en-symposia/2-daagse-workshop-decubitus-iad-en-skin-tears-van-richtlijn-tot-implementatie-van-een-protocol/69/
Voeg toe aan mijn agenda

Deelnemers coachen bij het ontwikkelen en implementeren van een protocol voor de preventie en behandeling van decubitus, IAD en skin tears.

De diagnose, preventie en behandeling van decubitus, Incontinentie- Geassocieerde Dermatitis (IAD) en skin tears krijgen de laatste jaren terecht heel wat aandacht.

De verpleegkundige en medische praktijk, het onderwijs en het onderzoek zijn volop op zoek naar inzichten en handvaten om patiënten de beste zorg te kunnen geven.

Het Universitair Centrum voor Verpleegkunde (UCVV) is nationaal en internationaal voortrekker in het onderzoek naar decubitus, IAD en skin tears. Recente publicaties hebben zich o.a. gericht op aanbevelingen voor preventie en behandeling en op de onderlinge relatie tussen deze drie aandoeningen.

Zoals vaak is het vertalen van inzichten uit onderzoek naar de praktijk complex. Ook de implementatie in de praktijk vereist een specifieke methodiek en aanpak.