Workshop '1e Legal Techathon'

Voor wie
Studenten, Medewerkers
Wanneer
09-11-2018 18:00 tot 11-11-2018 14:00
Waar
The Foundry, Jozef Kluyskensstraat 31, 9000 Gent
Voertaal
Nederlands
Door wie
Femke De Backere, IDLab-imec, Faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur en Michel Tison, Faculteit Recht en Criminologie
Contact
femke.debackere@ugent.be
Website
http://www.ghentdesignfactory.be/legaltechathon/
Voeg toe aan mijn agenda

Studenten rechten en ingenieurswetenschappen en ICT zoeken van 9 tot 11 november naar technologische oplossingen voor juridische problemen.

De Universiteit Gent kondigt met trots de eerste UGent Legal Techathon aan. Deze unieke tweedaagse ‘hackathon’ brengt studenten rechten en studenten ingenieurswetenschappen en ICT samen in teams die de uitdaging aangaan om technologische oplossingen voor juridische problemen te vinden.

Binnen 36 uur gaat elk team van probleem naar proof of concept met de hulp van ervaren en gerenommeerde coaches. Op zondag worden de teams voor de leeuwen (aka de juryleden) gegooid om hun concept voor te stellen.

Het winnende team gaat naar huis met een prijs van 2 500 euro uitgereikt door advocatenkantoor De Groote - De Man, dat de 2017 Award ontving voor meest innovatieve advocatenzaken van de Financial Times. Bovendien krijgt het winnende team toegang tot de 'pitch-ronde' van de prestigieuze The Birdhouse-accelerator als ze hun techathon-idee nog verder willen ontwikkelen en uitbouwen.