Lezing 'Op weg naar een oplossing voor verborgen honger: micro-nutritionele bio-fortificatie van voedingsgewassen'

Voor wie
Studenten, Medewerkers, Alumni, Journalisten, Leerkracht secundair
Wanneer
21-02-2019 van 20:00 tot 21:30
Waar
Het Geuzenhuis (Zuilenzaal), Kantienberg 9, 9000 Gent
Voertaal
Nederlands
Door wie
Fonds Lucien De Coninck
Contact
stefaan.blancke@ugent.be
Website
https://fondsluciendeconinck.com/2019/01/10/lezing-21-02-towards-a-solution-for-hidden-hunger-micronutrient-biofortification-of-crop-plants/
Voeg toe aan mijn agenda

Lezing door professor Dominique Van Der Straete over biofortificatie

Het verbeteren van de nutritionele gezondheid is een van de voornaamste uitdagingen van de 21ste eeuw. Zo is een gebrek aan foliumzuur een belangrijk en onderschat probleem bij de ondervoeding die miljoenen mensen wereldwijd treft. Verscheidene landen passen bij de bestrijding van dit gebrek een methode toe waarbij het voedsel versterkt wordt met foliumzuur. Nochtans is er een groeiende bezorgdheid over deze aanpak, die bovendien te dikwijls de voornaamste doelgroepen niet bereikt. Het opdrijven van het gehalte foliumzuur in voedingsgewassen door middel van metabolische engineering is ondertussen een veelbelovende en kost efficiënte techniek gebleken, met het potentieel de wereldwijde folium-ondervoeding te bannen.

Tijdens deze lezing zal professor Dominique Van Der Straeten ons inzicht verschaffen in de techniek van de Bio-fortificatie, de praktische verwezenlijkingen tot nog toe en de uitdagingen en mogelijkheden voor de toekomst.