Opendeur 'Sterrenkijkdagen'

Voor wie
Studenten, Alumni, Medewerkers, Journalisten, Leerling secundair, Leerkracht secundair, Leerling lager onderwijs, Leerkracht lager onderwijs
Wanneer
15-03-2019 20:00 tot 16-03-2019 22:00
Waar
UGent-Volkssterrenwacht Armand Pien, Rozier 44, 9000 Gent
Voertaal
Nederlands
Door wie
Volkssterrenwacht Armand Pien
Contact
An.VanderEecken@UGent.be
Website
http://www.sterrenkijkdagen.be
Voeg toe aan mijn agenda

Tijdens de sterrenkijkdagen kan je op meer dan 25 plaatsen in Vlaanderen de Maan en de sterren door telescopen en verrekijkers gaan bewonderen.

Tijdens de sterrenkijkdagen kan je op meer dan 25 plaatsen in Vlaanderen de Maan en de sterren door telescopen en verrekijkers gaan bewonderen. Ook wij zijn van de partij met een interessant programma, zodat ook in geval van regenweer een bezoekje de moeite loont.

De UGent-volkssterrenwacht Armand Pien (Gezusters Lovelingstraat) is op beide avonden doorlopend te bezoeken (15 en 16 maart; telkens van 20 tot 22u) ; bezoek aan telescoopkoepels, synoptisch weerstation, grasveld met zicht op Gent. In geval van helder weer: hemel waarnemen met verschillende telescopen.
Randprogramma: korte voordrachten en demonstraties, 3D-animaties,...

Bovendien zal onze werkgroep waarnemen op zaterdag een waarneempost hebben in Provinciaal Domein Het Leen, Gentsesteenweg 80, 9900 Eeklo. Ook hier zullen telescopen opgesteld worden om naar de sterrenhemel te kijken, en geven onze medewerkers u graag een woordje uitleg. Opgelet: deze activiteit gaat enkel door op zaterdagavond en in geval van helder weer

Vind meer activiteiten: