Opendeur 'De faculteit Diergeneeskunde opent haar deuren'

Voor wie
Studenten, Medewerkers, Alumni, Leerkracht secundair, Leerkracht lager onderwijs, Leerling secundair, Leerling lager onderwijs
Wanneer
27-04-2019 10:00 tot 28-04-2019 18:00
Waar
Faculteit Diergeneeskunde, Salisburylaan 133, 9820 Merelbeke
Voertaal
Nederlands
Door wie
Faculteit Diergeneeskunde
Contact
opendeurdagenfdi@ugent.be
Website
https://www.ugent.be/di/nl/faculteit/opendeur2019
Voeg toe aan mijn agenda

Bezoek de faculteit Diergeneeskunde op 27 & 28 april 2019 voor een unieke blik achter de schermen van de dierenkliniek en de onderzoekslabo's.

Hebben paarden steunzolen nodig? Op welke manier houden darmbacteriën ons gezond? Vallen papegaaien soms van hun stokje? Hoe erg is het gebruik van antibiotica bij dieren? Eten alle apen bananen? Kan het huidige systeem van vleesproductie ook anders? Krijgen dieren ook lachgas toegediend vlak voor hun operatie in de dierenkliniek? Ontdek het allemaal tijdens de opendeurdagen van de faculteit Diergeneeskunde.

Met een programma van interessante lezingen, hands-on workshops, boeiende demonstraties, uitgekiende experimenten en pittige debatten valt er voor jong en oud iets te beleven. Maak kennis met enthousiaste toponderzoek(ers) in een faculteit die voor het tweede jaar op rij verkozen is tot 'de beste faculteit Diergeneeskunde ter wereld'!

De toegang is gratis. Inschrijven is voor de meeste activiteiten niet noodzakelijk, tenzij anders vermeld in het programma (bv. debatten en workshops). Op verschillende locaties op de faculteit kun je terecht voor een hapje en een drankje.