Studiedag 'Sterke verhalen. Internering anders belicht'

Voor wie
Studenten, Medewerkers, Alumni, Journalisten
Wanneer
27-05-2019 van 13:00 tot 18:00
Waar
Aula, Voldersstraat 9, 9000 Gent
Voertaal
Nederlands
Door wie
Universiteit Gent ism Lieven Nollet
Contact
Sara.Rowaert@UGent.be
Website
https://issuu.com/w247/docs/studienamiddag_sterkeverhalen?e=1194960/68534200
Voeg toe aan mijn agenda

Studienamiddag en fototentoonstelling over sterktegerichte multidisciplinaire strategieën voor personen met een interneringsmaatregel.

Sinds 2014 doen 3 vakgroepen van de UGent (Vakgroep Criminologie, Strafrecht en Sociaal Recht, Vakgroep Orthopedagogiek, Vakgroep Hoofd en Huid) samen onderzoek. Het doel is op sterktes gebaseerde aanbevelingen formuleren voor personen die geïnterneerd zijn. Begin 2019 rondden wij het project naar ervaringen van mensen met een interneringsmaatregel en hun familie af.

Op deze studienamiddag worden de bevindingen van dit onderzoek gepresenteerd. De Canadese prof. dr. Jamie Livingston reflecteert op deze bevindingen vanuit zijn eigen onderzoekservaringen in de forensische GGZ..

Fotograaf Lieven Nollet vertelt over het fotoproject waarbij mensen met een interneringsmaatregel en hun familie in beeld worden gebracht. Tijdens een panelgesprek wordt vanuit verschillende perspectieven op de onderzoeksbevindingen gereflecteerd. Een ervaringsdeskundige en een familielid krijgen het laatste woord.

De studienamiddag sluit af met een receptie en de fototentoonstelling.