Symposium 'Interuniversitair symposium gezondheidsrecht: de Kwaliteitswet'

Voor wie
Studenten, Medewerkers, Alumni, Journalisten, Bedrijven
Wanneer
23-11-2019 van 09:00 tot 13:00
Waar
UZ Gent, De Pintelaan 185, 9000 Gent
Voertaal
Nederlands
Door wie
Tom Goffin, vakgroep Volksgezondheid en Eerstelijnszorg, faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen
Contact
tom.goffin@ugent.be
Website
https://congrezzo.ugent.be/sym-gezondheidsrecht-kwaliteitswet/registratie
Voeg toe aan mijn agenda

De nieuwe kwaliteitswet ligt binnen de gezondheidszorg nieuwe kwaliteitsvereisten op aan alle zorgverleners. Deze studiedag analyseert de wet.

Op 23 november 2019 organiseert de Universiteit Gent een studiedag over de wet van 22 april 2019 inzake de kwaliteitsvolle praktijkvoering in de gezondheidszorg, of nog “de Kwaliteitswet”.

Deze wet wordt aangekondigd als de wet waarmee wordt verzekerd dat de patiënt overal, of het nu in een ziekenhuis is of in een privépraktijk, op zorg van de hoogst mogelijke kwaliteit kan rekenen.

De Kwaliteitswet legt elke gezondheidzorgbeoefenaar talrijke nieuwe plichten op met het oog op kwaliteitsvolle en veilige gezondheidzorgverstrekkingen. Die plichten hebben betrekking op de diagnostische en therapeutische vrijheid, de bekwaamheid om als gezondheidzorgbeoefenaar te werken, de karakterisatie, de omkadering, de anesthesie, de continuïteit, de permanentie, het medisch voorschrift, de reclame, de samenwerkingsverbanden, en last but not least het patiëntendossier en deling van gegevens.

Al deze (nieuwe) maatregelen zullen worden toegelicht door specialisten in het gezondheidsrecht.