Lezing 'Het Requiem van Mozart'

Voor wie
Studenten, Medewerkers, Alumni, Leerkracht secundair
Wanneer
12-11-2019 van 20:00 tot 21:45
Waar
Aula, Voldersstraat 9, 9000 Gent
Voertaal
Nederlands
Door wie
CSCT en Vakgroep Wijsbegeerte en Moraalwetenschap
Contact
Bmardvos.DeVos@UGent.be
Website
http://www.csct.ugent.be/lezingen
Voeg toe aan mijn agenda

Hiervoor hebben we de eer om Sigiswald Kuijken te mogen ontvangen.

Het CSCT (Centrum voor de Studie van Christelijke Tradities) en de Vakgroep Wijsbegeerte en Moraalwetenschap organiseren een voordracht van dhr. Sigiswald Kuijken over Het Requiem van Mozart.

Sigiswald Kuijken (°1944) is als Belgisch dirigent en barokviolist een baanbrekende vernieuwer op het vlak van vertolking van klassieke muziek. Afgestudeerd bij Maurice Raskin aan het Brussels conservatorium in 1964, werd hij al snel een veelgevraagde muzikant en invloedrijke interpreteerder van hoofdzakelijk Bach, Haydn en Mozart, maar daarnaast van nog vele andere musici. Onder meer met zijn barokorkest La Petite Bande (opgericht in 1972) maakte hij ondertussen al tientallen concertreizen door Europa, Japan, Noord- En Zuid-Amerika, en Australië. Een van zijn grootste verdiensten is de vernieuwende manier waarop hij klassieke muziek op de oorspronkelijk bedoelde wijze fascinerend tot zijn recht laat komen. Het is dan ook niet toevallig dat Sigiswald Kuijken onder meer in 2009 laureaat werd van de Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor Algemene Culturele Verdienste, enkele jaren later de ‘Professor Eric Suy Prijs 2014’ ontving, en in 2016 de Klara Carrièreprijs 2015 in ontvangst mocht nemen.

We hebben dan ook het grootste genoegen te melden dat Sigiswald Kuijken stukken zal laten horen van zijn nieuwe opnames.

Inschrijven is verplicht aangezien de plaatsen beperkt zijn. Dit kan u doen via: https://eventmanager.ugent.be/kuijken. U krijgt dan een mail ter bevestiging.

Deze lezing past in het kader van de Permanente Vorming ‘Christendom en Kunst’.

Achteraf is een receptie voorzien in het Peristilium.