Debat 'Human Rights @ De Krook: Rechten van trans* personen'

Voor wie
Studenten, Medewerkers, Alumni, Journalisten, Leerkracht secundair
Wanneer
03-12-2019 van 17:30 tot 19:00
Waar
De Krook, Miriam Makebaplein 1, 9000 Gent
Voertaal
Nederlands
Door wie
Human Rights Center
Contact
Catherine.VandeGraaf@UGent.be
Website
https://dekrook.be/activiteiten/human-rights-de-krook-rechten-van-trans-personen
Voeg toe aan mijn agenda

Welke invloed heeft de Transgenderwet – en de gedeeltelijke vernietiging ervan – op de rechten en bescherming van trans*personen?

Tijdens deze sessie staan we stil bij de Transgenderwet van 25 juni 2017 en de gedeeltelijke vernietiging ervan door het Grondwettelijk Hof. Door de inwerkingtreding van de Transgenderwet werden alle medische voorwaarden voor de aanpassing van de officiële geslachtsregistratie afgeschaft.

Waarom is de wet zo belangrijk voor de erkenning en bescherming van de rechten van trans* personen in België en waarom schoot de wet tekort? Zijn we nu definitief op weg naar de introductie van een derde genderaanduiding (M/V/X), of brengt de toekomst een afschaffing van de geslachtsregistratie? We bespreken deze vragen met verschillende personen die rechtstreeks betrokken waren bij de totstandkoming van de wet.

Sprekers:
Joz Motmans is coördinator van het Transgender Infopunt (TIP). Daarnaast is hij eveneens gastdocent gender studies aan de Universiteit Gent.
Yves Aerts is algemeen coördinator van çavaria, de Vlaamse belangenverdediger van LGBTI+ mensen en koepel van Vlaamse LGBTI+ organisaties.

Vind meer activiteiten: