Debat 'De relatie tussen Turkije en het Westen na de inval in Syrië'

Voor wie
Studenten, Medewerkers, Alumni, Journalisten
Wanneer
29-10-2019 van 19:00 tot 20:30
Waar
Academieraadzaal, Voldersstraat 9, 9000 Gent
Voertaal
Nederlands
Door wie
Onderzoeksgroep Ghent Institute for International Studies, Vakgroep Politieke Wetenschappen, Faculteit Politieke en Sociale Wetenschappen
Contact
anouschka.vanimmerseel@ugent.be
Website
http://www.giis.ugent.be/events/de-relatie-tussen-turkije-en-het-westen-na-de-inval-in-syrië
Voeg toe aan mijn agenda

Prof. Dries Lesage (UGent) en prof. David Criekemans (UAntwerpen) gaan in gesprek over de relatie tussen Turkije en het Westen na de inval in Syrië.

Op woensdag 9 oktober startte het Turkse leger een offensief tegen de Koerdische milities in Noord-Syrië. De militaire operatie omvat niet enkel luchtbombardementen maar ook de inzet van grondtroepen. Het offensief kwam er enkele dagen nadat de Amerikaanse president Trump aankondigde een deel van de Amerikaanse grondtroepen in het grensgebied terug te trekken. Terzelfder tijd kantte Trump zich op Twitter tégen een Turks offensief. Deze gebeurtenissen roepen een aantal vragen op over de oorzaken en de implicaties van deze Turkse invasie, maar ook over de relatie tussen Turkije en het Westen. Moeten er sancties komen? Kan Turkije in de NAVO blijven? Wat moet of wat kan Europa doen? Welke rol kan Rusland spelen in het oplossen van de crisis? Wat met de IS-strijders die vastgehouden worden in Noord-Syrië?

Prof. Dries Lesage (UGent) en Prof. David Criekemans (UAntwerpen) gaan hierover in gesprek. Het gesprek wordt gemodereerd door Faye De Coen (UGent).

Inschrijven via: https://webappsx.ugent.be/eventManager/events/DebatTurkije