Lezing 'Talk: Earth from Space'

Voor wie
Studenten, Medewerkers, Alumni, Leerkracht secundair, Leerkracht lager onderwijs, Leerling secundair
Wanneer
25-11-2019 van 19:30 tot 21:00
Waar
Campus Sterre, Gebouw S9, Auditorium A0, Krijgslaan 281, 9000 Gent
Voertaal
Nederlands
Door wie
VVN Vereniging voor Natuurkunde
Contact
bastiaan.aelbrecht@ugent.be
Website
https://vvn.ugent.be/activiteiten/talk-earth-from-space/
Voeg toe aan mijn agenda

Let’s take a look at the planet we call home – en het meest uitgebreide en ambitieuze aardobservatie programma van de wereld.

We weten het allemaal: onze Aarde, die mooie blauwe planeet, hangt aan elkaar met een hoop precaire evenwichten. Evenwichten die wij, haar bewoners, heftig verstoren. Maar hoe weten we dat nu precies? Waar komt al dat bewijsmateriaal vandaan? Een wereldwijd bewustzijn dat begon met de “blue marble” foto genomen door de bemanning van apollo 17 in 1972, is vandaag uitgegroeid tot een gigantische wetenschappelijke onderneming, wellicht de grootste in de wereld. Welkom in de wondere wereld van de aardobservatie. In deze lezing doen we het Europese aardobservatie programma uit de doeken. We kijken naar de rol van aardobservatie in de maatschappij, en de essentiële rol van natuurkundigen in dit gebeuren.

Dr. Ir. Erik De Witte is systeemingenieur in het directoraat aardobservatie van de Europese Ruimtevaart Organisatie (ESA). Daar werkt hij aan de toekomst van het Europese aardobservatie programma door het uitvoeren van studies naar – en selecteren van – nieuwe missies.

Vind meer activiteiten: