Happening ‘Cross-Health platform kick-off: cross tech and cross species

Voor wie
Medewerkers
Wanneer
14-10-2020 van 13:00 tot 16:15
Waar
Livestream
Voertaal
Engels
Door wie
Cross-Health platform
Contact
laetitia.cicchelero@ugent.be
Website
https://webappsx.ugent.be/eventManager/events/OneHealthEvent
Voeg toe aan mijn agenda

Er is heel wat complementaire gezondheidsexpertise, zowel tussen species als tussen disciplines. Het Cross-Health Platform brengt deze expertise tezamen.

Op 14 oktober zullen AUGentonderzoekers hun ervaringen uitwisselen rond Cross-Health onderzoek in een livestream gevolgd door een introductie tot de werking van het Cross-Health platform. Dit interdisciplinaire event richt zich tot onderzoekers met een interesse in gezondheidstoepassingen en wordt gemodereerd door Piet Hoebeke (decaan Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen) en Frank Gasthuys (decaan Diergeneeskunde).

 Programma

 •  13u-15u: 
 1. Keynote over biomimicry: hoe men zich kan laten inspireren in gezondheidsonderzoek door principes uit de natuur te bestuderen
 2. Onderzoekers binnen de associatie AUGent vertellen over succesvolle samenwerkingen in een Cross-Health context
 3. Voorstelling van het Cross-Health platform
 •  >15u: online netwerking breakoutsessies

Schrijf je hier in

  Wat is Cross-Health?

  Binnen de AUGent is heel wat complementaire expertise met mogelijke health-toepassing aanwezig, zowel tussen species (mens-dier-plant) als tussen disciplines (life sciences en physical sciences). Het samenbrengen van deze kennis en technologie leidt tot een verrijking van het onderzoek aan de AUGent en tot creatieve en innovatieve oplossingen. 
   
  Wat is het Cross-Health platform?

  Het Cross-Health platform brengt expertise en technologie aan AUGent in kaart voor de volgende disciplines: dier en humane gezondheid, plantbiotechnologie, bio-engineering (sensoren, medical devices), big data en kunstmatige intelligentie. Verder verenigt het Cross-Health platform onderzoekers met expertise en technologieën die de basis van nieuwe gezondheidstoepassingen kunnen vormen. De interdisciplinaire uitwisseling van kennis en inzichten zal ontdekkingen en toepassingen versnellen voor meerdere species en een verscheidenheid aan gezondheidsaspecten. 

   Wat is de Cross-Health platform kick-off?

  Dit event is gericht op onderzoekers met interesse in onderzoek naar gezondheidstoepassingen. We laten AUGent-onderzoekers aan het woord die hun succesvolle ervaringen rond Cross-Health onderzoek delen en stellen de praktische werking van het Cross-Health platform voor. 

  Daarnaast willen we met dit event onderzoekers inspireren en innovatieve ideeën voorstellen. Bovendien biedt deze activiteit de gelegenheid om kennis te maken met collega’s uit andere expertisedomeinen, welke kan leiden tot nieuwe samenwerkingen en gezondheidsgerelateerde toepassingen.

  Het Cross-Health platform wordt gesteund door het Industrieel OnderzoeksFonds (IOF) 

  Via het IOF wil de Vlaamse overheid de universiteiten steunen en stimuleren om sterk in te zetten op toepassingsgericht onderzoek en innovatie. Hierbij wordt niet alleen op valorisatie ingezet, maar ook op de verdere uitbouw van het onderliggende toepassingsgerichte onderzoek. Met de platformen en de platform-coördinatoren wordt ingezet op de intersectie van verschillende onderzoeksdomeinen, zo tegemoetkomend aan het toenemend belang van interdisciplinariteit in projectoproepen. De IOF platform coördinator bouwt het platform uit op de intersectie van meerdere valorisatiedomeinen. De rol van de platformcoördinator bestaat voornamelijk uit het faciliteren en opzetten van interdisciplinaire samenwerkingsverbanden binnen de AUGent met oog voor de innovatienoden van de industrie. Interactie en samenwerking met de industrie gebeurt steeds in nauw overleg met de business developers die daarin de lead nemen.