Happening 'Canvas in De Krook / Kinderen van de migratie'

Door wie
UGent CESSMIR, Canvas, Bibliotheek De Krook, Avansa regio Gent
Line.Windey@UGent.be
Voeg toe aan mijn agenda

Dit najaar is de reeks ‘Kinderen van de migratie’ te zien op Canvas. Op woensdagavond 15 september komt Canvas met die reeks naar De Krook in Gent.

Ontdek ongeziene fragmenten, luister naar getuigen en experten uit de reeks en ga nadien live met hen in gesprek. Fatma Taspinar (VRT NWS) leidt de avond in goede banen. Na WO2 bracht België honderdduizenden mensen naar hier als arbeidsmigrant. Ze legden de kiem voor de superdiverse maatschappij waarin we vandaag leven. Wat weten we, meer dan 70 jaar na de start van deze migratie, over hun verhaal? In de Canvas-reeks vertellen de pioniers en hun kinderen voor het eerst over het zware en gevaarlijke werk, het onbekende land waarin ze terecht kwamen en de vele obstakels die ze overwonnen.

Op deze avond laten we eerst de getuigen en de experten uit de reeks live aan het woord: over wegwerparbeiders en ‘interdit aux-étrangers’-bordjes, over gastarbeidsters en dan toch niet zo segregerende verenigingen. Daarna ben je welkom om in kleine groepjes jouw vragen te stellen aan de getuigen en de experten. Je kan dit event live in De Krook volgen, of online via Zoom.