Debat 'Beperking of vermogen? Kwetsbare dansende lichamen in het oeuvre van Alain Platel en les ballets C de la B'

Alumni , Bedrijven , Medewerkers , Studenten
04-11-2021 van 19:30 tot 21:00
De Krook, Miriam Makebaplein 1, 9000 Gent
Door wie
Prof. Christel Stalpaert (UGent), Dr. Guy Cools (dramaturg en wetenschappelijk medewerker UGent)
Konstantinos.Karfakis@UGent.be
Website
Voeg toe aan mijn agenda

Hoe exclusief/ inclusief is dans? Wat zijn de normen rond virtuositeit? Hoe kunnen niet-normatieve dansende lichamen deze virtuositeit verbreden?

Recent verscheen bij Bloomsbury het boek The Choreopolitics of Alain Platel’s les ballets C de la B: Emotions, Gestures, Politics. Het ondertussen internationaal gewaardeerde dansgezelschap creëert sinds 1985 voorstellingen die midden in de wereld staan. ‘This dance belongs to the world and the world belongs to everybody’ is dan ook niet voor niets het credo van Platel. In deze boekpresentatie met aansluitend debat gaan we dieper in op wat het betekent om dansvoorstellingen te creëren ‘for everybody’. Hoe exclusief of inclusief is dans? Wat zijn de gangbare normen rond virtuositeit? En hoe kunnen niet-normatieve dansende lichamen deze notie van virtuositeit verbreden?