Debat 'Boekvoorstelling 'Mens versus Machine - Artificiële intelligentie ontrafeld'

Alumni , Bedrijven , Journalisten , Medewerkers , Studenten
03-05-2021 van 19:30 tot 21:00
Door wie
Universiteit Gent in De Krook
diederik.vaneetvelde@ugent.be
Voeg toe aan mijn agenda

Wat kan AI allemaal? Wat nog niet? Ontdek het in deze online boekvoorstelling van 'Mens versus machine' van Geertrui Mieke De Ketelaere.

Geertrui Mieke De Ketelaere legt in haar boek Mens versus Machine (Pelckmans, 2020) op toegankelijke en transparante wijze de basisconcepten van AI uit. Voor dit online debat heeft Mieke enkele nauwkeurig gekozen experten uitgenodigd: Steven Latré (UA), Lieven De Marez (UGent) en An Jacobs (VUB).

Zij gaan met elkaar in gesprek tijdens een online debat, waardoor je als kijker de mogelijkheid hebt om meer inzicht te verwerven in de vele opportuniteiten die AI biedt, maar ook om te begrijpen waar de mogelijke risico’s zich bevinden.

Bovendien krijg je de kans om (op voorhand) vragen te stellen aan het panel, of het nu over AI in het heden of AI in de toekomst gaat. En Francis Wyffels neemt ons mee achter de schermen van Dwengo, het goede doel dat werd gekozen voor de opbrengsten van het boek.