Debat 'Dag van de Wetenschap: arbeid, (neo)kolonialisme en mensenrechten in Nederlandstalige poëzie sinds 1848'

Alumni , Journalisten , Medewerkers , Studenten
28-11-2021 van 15:00 tot 16:30
Ons huis, Fernandezzaal, Vrijdagsmarkt 15, 9000 Gent
Door wie
UGent Human Rights Research Network (HRRN)
Nina.DeGrauwe@UGent.be
Website
Voeg toe aan mijn agenda

Op de Dag van de Wetenschap presenteert medesamensteller Kornee van der Haven de bundel aan het publiek.

In het najaar van 2021 verschijnt Barricadepoëzie: Lyrisch activisme sinds 1848 (Uitgeverij EPO), een essaybundel waarin literatuurwetenschappers en dichters onderzoeken hoe Nederlandstalige poëzie zich verhoudt tot activisme en politieke bewegingen—zowel vroeger als nu.

De nadruk zal liggen op dichters die met hun lyriek gevochten hebben voor de rechten van arbeiders en de verbetering van arbeidsomstandigheden in het bijzonder, zowel in de Lage Landen als elders in de wereld.

Meer info via www.hrrn.ugent.be

Inschrijven vanaf begin oktober via www.dagvandewetenschap.be