Debat 'Human Rights @ De Krook: Over het werk van (dans)kunstenaars'

UGent Human Rights Research Network
Giselle.Corradi@UGent.be
Website
Voeg toe aan mijn agenda

Online debat over de impact van hedendaagse precaire arbeidsomstandigheden op het leven en werk van (dans)kunstenaars.

De onzekere positie van de kunstenaar was nog nooit zo zichtbaar als vandaag. Tien jaar geleden stapte Annelies Van Assche de hedendaagse danssector in als productiemedewerker. Dag na dag werd ze er geconfronteerd met de onzekere en onfaire werksituatie in het kunstenaarberoep, maar werd ze ook steeds benieuwder: wat is nu precies de impact van deze arbeidsomstandigheden op het leven en werk van danskunstenaars? Haar bevindingen binnen haar onderzoek bij :SPAM vertellen ons niet alleen iets over hedendaagse danskunstenaars, maar leveren ook algemene inzichten over werken in de 2e eeuw.

Vandaag presenteert ze haar boek 'Labor and Aesthetics in European Contemporary Dance' en gaat daarover meteen in gesprek met een aantal mensen uit de culturele sector. Met o.a. Kinga Jaczewska (danskunstenaar), Delphine Hesters (onderzoeker), De Jonge Academie, Tijs Hostyn (ACV Plus) en moderator Prof. Dr. Rudi Laermans (socioloog aan de KU Leuven).