Debat 'Human Rights @ De Krook: Speciale editie Mensenrechtenweek met David Van Reybrouck'

Voor wie
Alumni , Bedrijven , Journalisten , Leerkracht secundair , Leerling secundair , Medewerkers , Studenten
10-12-2020 van 19:00 tot 20:00
Door wie
UGent Human Rights Research Network
giselle.corradi@ugent.be
Website
Voeg toe aan mijn agenda

Prof. Eva Brems interviewt David Van Reybrouck over zijn laatste boek ‘Revolusi: Indonesië en het ontstaan van de moderne wereld’.

Vijf jaar lang werkte David Van Reybrouck aan zijn monumentale Revolusi. Hij interviewde bijna tweehonderd mensen, de laatste nog levende getuigen van de onafhankelijkheidsstrijd, in Indonesische rusthuizen, Japanse miljoenensteden en op verafgelegen eilanden. Zijn onderzoek bracht tal van nieuwe verhalen aan het licht. De veelheid aan perspectieven en herinneringen weeft Van Reybrouck samen tot het aangrijpende verhaal van de Indonesische onafhankelijkheid. Zo toont hij hoe een nieuwe wereld vorm kreeg: in bloed, in pijn, met hoop. Prof. Eva Brems interviewt David Van Reybrouck over ‘Revolusi’ naar aanleiding van de 72e verjaardag van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens en de Mensenrechtenweek georganiseerd door het UGent Human Rights Research Network. Volg de het debat online via de Facebookpagina van De Krook en Bibliotheek De Krook.