Debat 'Kick-off SOLID ecosysteem'

Alumni , Bedrijven , Journalisten , Medewerkers , Studenten
20-04-2021 van 14:00 tot 15:00
Door wie
Digitaal Vlaanderen en onderzoeksgroepen imec-IDLab-UGent en imec-mict-UGent
Lieven.DeMarez@UGent.be
Website
Voeg toe aan mijn agenda

Op 20 april faciliteren Digitaal Vlaanderen en Universiteit Gent (onderzoeksgroepen IDLab en mict) een 1ste virtuele rondetafel mbt het SOLID ecosysteem.

Persoonlijke informatiebeheersystemen maken het mogelijk om persoonlijke gegevens op te slaan, te visualiseren en uit te wisselen. Een van de toonaangevende technologieën is SOLID, gebaseerd op het idee van de oprichter van het World Wide Web, Sir Tim Berners Lee die recent ook een eredoctoraat ontving. SOLID werkt met een persoonlijke datakluis waarin de meest recente data van een burger of bedrijf worden bewaard. Het verschil met de huidige aanpak is dat de burger zelf de controle heeft over die kluizen: hij/zij beslist wie welke data kan gebruiken.

Samen met het Vlaamse digitaliseringsagentschap Digitaal Vlaanderen organiseren imec-IDLab-UGent en imec-mict-UGent de virtuele kick-off van het SOLID ecosysteem. Met dit event willen ze het SOLID-ecosysteem in Vlaanderen een nieuwe impuls geven door overheden, bedrijven en academische partners samen te brengen om toekomstige ontwikkelingen en onderzoek te stimuleren.