Debat 'Over vossen, haren en streken: Een debat over (seksuele) gezondheid en rechten van ouderen'

Alumni , Bedrijven , Medewerkers , Studenten
09-09-2021 van 19:30 tot 21:00
De Krook, Miriam Makebaplein 1, 9000 Gent
Door wie
Prof. dr. Ines Keygnaert, UGent-ICRH Dr. Anne Nobels, UGent-ICRH & UZ Gent
konstantinos.karfakis@ugent.be
Website
Voeg toe aan mijn agenda

In dit debat bekijken we met ​hoe we ervoor kunnen zorgen dat de seksuele gezondheid en rechten van ouderen gewaarborgd kunnen worden in de toekomst.

Ageism of leeftijdsdiscriminatie is een term die door de COVID-19 pandemie meer en meer aandacht kreeg. Er leven heel wat stereotiepe en vaak negatieve ideeën over ouderen. Eén daarvan is dat ouderen aseksueel zijn. Als een gevolg hiervan lijkt het alsof seksualiteit en seksuele gezondheid voor ouderen niet meer belangrijk is. De seksuele gezondheid van ouderen wordt als het ware verwaarloosd. Gezondheidswerkers snijden het thema niet proactief aan met ouderen en zijn bang om hun patiënten te beledigen als ze erover spreken. Echter, recent Belgisch onderzoek toont aan dat meer dan 30% van de 70-plussers nog seksueel actief is en dat ouderen het ok vinden om met hun huisarts over seksualiteit te spreken.