Debat 'Wil je eens wat weten?'

Alumni , Medewerkers , Studenten
15-06-2021 van 19:00 tot 21:30
Door wie
Comon (UGent + stad Gent + Bibliotheek De Krook + imec)
Line.Windey@UGent.be
Voeg toe aan mijn agenda

Rondetafelgesprek met inspirerende talks en een brainstorm over concrete uitdagingen om onze gezondheid te voorspellen.

Deel 1 (19-20u): Inspirerende talks van verhalenvertellers, wetenschappers en mensen uit 't veld

Sigrid Sterckx (Professor Ethiek aan de Universiteit Gent) en Wouter Van den Bosch (imec) inspireren ons met weetjes over … tja, weten. Sigrid gaat dieper in op de voordelen van voorspellende kennis en wat de gevaren en risico’s zijn. Wouter onderzoekt samen met zijn team hoe technologie ons leven beter maakt. Zijn onderzoek focust zich voornamelijk op het boeiende kruispunt van technologie, gezondheid en zorg. Geen toeval want dat is ook vandaag onze scope. Wouter illustreert met concrete voorbeelden. Bijvoorbeeld een app om epilepsie tot op de minuut te voorspellen om zo met deze aandoening opnieuw een normaler leven te leiden.

Deel 2 (20-21u30): Rondetafelgesprekken in kleine groepjes, waarin we brainstormen over jullie uitdagingen

Wil jij weten of je drager bent van een erfelijke ziekte? Telt een stappenteller ook jouw geluk? Wil jij dat we zieke mensen beter informeren?