Choice Functions as a Tool to Model Uncertainty

Promovendus/a
Arthur Van Camp
Faculteit
Faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur
Vakgroep
Vakgroep Elektronica en Informatiesystemen
Curriculum
Master of Science in de ingenieurswetenschappen: bouwkunde, Universiteit Gent, 2011
Academische graad
Doctor in de ingenieurswetenschappen: wiskundige ingenieurstechnieken
Taal proefschrift
en
Vertaling titel
Keuzefuncties als onzekerheidsmodellen
Promotor(en)
prof. Gert De Cooman, vakgroep Elektronica en Informatiesystemen - prof. Enrique Miranda (Universidad de Oviedo, Spanje & , vakgroep Elektronica en Informatiesystemen
Examencommissie
voorzitter prof. Luc Taerwe (eredecaan) - prof. Seamus Bradley (Tilburg University, the Netherlands) - prof. Jasper De Bock (Vakgroep Elektronica en Informatiesystemen) - prof. Gert De Cooman (Vakgroep Elektronica en Informatiesystemen) - prof. Hennie De Schepper (Vakgroep Wiskundige Analyse) - prof. Enrique Miranda (Vakgroep Elektronica en Informatiesystemen) - prof. Teddy Seidenfeld (Carnegie Mellon University, Pittsburgh, USA) - dr. ir. Lode Wylleman (Vakgroep Elektronica en Informatiesystemen)

Korte beschrijving

Mijn thesis focust op het modelleren van onzekerheid met keuzefuncties, die verzamelingwaardige functies zijn die de voorkeuren tussen (onzekere) opties van een expert vastleggen. De voorkeuren dat ze kunnen modelleren zijn meer-dan-paarsgewijs, in de zin dat keuzefuncties niet hoeven gedetermineerd te worden door keuzes tussen twee opties. Deze aanpak veralgemeent de meeste modellen uit de imprecieze waarschijnlijkheidsrekening, zoals verzamelingen van massafuncties, onderprevisies en verzamelingen van begeerlijke gokken. In mijn thesis veralgemeen ik concepten die al bestaan voor deze modellen naar keuzefuncties, zoals natuurlijke uitbreiding, de behandeling van indifferentie, conditioneren, en uitwisselbaarheid, onder andere. Ik vertrek daarbij van de gelijknamige concepten voor verzamelingen van begeerlijke gokken, en leg het verband tussen de beide aanpakken.

Praktisch

Wanneer
Maandag 15 januari 2018, 16:00
Waar
Jozef Plateauzaal, Plateaustraat 22, 9000 Gent

Meer info

Contact
doctoraat.ea@UGent.be