Electromagnetic Modelling and Optimization for SPECT-MRI and Auricular Vagus Nerve Stimulation

Promovendus/a
Mohammed Samoudi
Faculteit
Faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur
Vakgroep
Vakgroep Informatietechnologie
Curriculum
Diplôme d'Ingénieur d'Etat en Télécommunications, Institut National des Postes et Télécommunications, Rabat, Marokko, 2012
Academische graad
Doctor in de ingenieurswetenschappen: elektrotechniek
Taal proefschrift
en
Vertaling titel
Elektromagnetische modellering en optimalisering van SPECT-MRI en stimulatie van de auriculaire nervus vagus
Promotor(en)
prof. Wout Joseph, vakgroep Informatietechnologie - prof. Emmeric Tanghe, vakgroep Informatietechnologie
Examencommissie
voorzitter prof. Daniël De Zutter (eredecaan) - prof. Kaniusas Eugenijus (Technische Universität Wien, Austria) - prof. Wout Joseph (Vakgroep Informatietechnologie) - dr. ir. Vincent Keereman (Universitair Ziekenhuis Gent) - prof. Emmeric Tanghe (Vakgroep Informatietechnologie) - prof. Roel Van Holen (Vakgroep Elektronica en Informatiesystemen) - prof. Jan Vanfleteren (Vakgroep Elektronica en Informatiesystemen) - dr. ir. Günter Vermeeren (Vakgroep Informatietechnologie)

Korte beschrijving

Dit proefschrift betreft de numerieke modellering en optimalisatie van het SPECT/MRI-systeem en auriculaire zwerfzenuwstimulatie (auricular vagus nerve stimulation). Eerst onderzochten we de geïnduceerde wervelstromen in SPECT/MRI-systemen onder verschillende opstellingen van de SPECT-collimatoren evenals nieuwe collimatorontwerpstrategieën, waaronder slit-latten, materiaalvermindering, en z-vormige ontwerpen. Het tweede deel van dit proefschrift is gewijd aan de evaluatie van de blootstelling van volwassenen en kinderen in een MR-scanner. We evalueerden de geïnduceerde elektrische velden in realistische, driedimensionale modellen van een volwassen man en vrouw en een kind binnenin afgeschermde whole-body x-, y- en z-gradiëntspoelen en vergeleken die met de richtlijnen. De invloed van de spoelen en het modeltype, evenals de geleidbaarheid de huid, op de geïnduceerde E-velden werd onderzocht en besproken. In het laatste deel wordt de numerieke modellering van de stimulatie van de auriculaire takken van de zwerfzenuw (vagus nervus) (ABVNS) besproken. We hebben een realistisch model opgesteld van de ABVNS-toepassing en onderzochten de invloed van de elektrodediepte en -positie evenals het stimulatiepatroon op de excitatiedrempel in enkelvoudige en gebundelde axons. Vervolgens hebben we een gevoeligheidsanalyse gemaakt door de invloed van de axondiameter, het aantal axons, de modeltemperatuur, de oorgeleidbaarheid en de elektrode-indringdiepte en -positie op de stimulatiedrempels voor enkelvoudige en gebundelde axons.

Praktisch

Wanneer
Donderdag 18 januari 2018, 17:00
Waar
auditorium 1, iGent, eerste verdieping, Technologiepark Zwijnaarde 15, 9052 Zwijnaarde

Meer info

Contact
doctoraat.ea@UGent.be