Procesbelang bij de Raad van State en het recht op toegang tot een rechter.

Promovendus/a
Ann-Sophie Vandaele
Faculteit
Faculteit Recht en Criminologie
Vakgroep
Vakgroep Metajuridica, Privaat- en Ondernemingsrecht
Curriculum
Master of Laws in de rechten, UGent, 03-07-2013
Academische graad
Doctor in de Rechten
Taal proefschrift
Nederlands
Promotor(en)
Prof. dr. Sabien Lust, Vakgroep Metajuridica, Privaat- en Ondernemingsrecht (RE21)
Examencommissie
Prof. dr. Michel Tison, Voorzitter/Decaan - Prof. dr. Sabien Lust, Vakgroep Metajuridica, Privaat- en Ondernemingsrecht (RE21) - Prof. dr. Piet Taelman, Vakgroep Metajuridica, Privaat- en Ondernemingsrecht (RE21) - Prof. dr. Frederik Vandendriessche, Vakgroep Europees, Publiek- en Internationaal Recht (RE22) - Prof. dr. Geert Debersaques, VUB - Prof. dr. Aube Wirtgen, VUB - Prof. dr. Marc Nihoul, Université de Namur

Korte beschrijving

Het procesbelang in het annulatiecontentieux van de Raad van State is al jaren het onderwerp van discussie in zowel de rechtsleer als de rechtspraak. In dit onderzoek wordt deze discussie geobjectiveerd aan de hand van een extern referentiekade: het recht op toegang tot een rechter. Om een duidelijk beeld te krijgen van de interpretatie van het procesbelang van de Raad van State, wordt in dit onderzoek gekozen voor een empirische inhoudsanalyse van de rechtspraak van de Raad van State. De resultaten van deze analyse worden getoetst aan de rechtspraak van het EHRM inzake art. 6 EVRM. Op basis van deze toetsing wordt een praktische maar structurele aanpassing van de invulling van het procesbelang voorgesteld.

Praktisch

Wanneer
Woensdag 9 mei 2018, 16:30
Waar
Aula, Voldersstraat 9, 9000 Gent

U wordt vriendelijk verzocht om uw aanwezigheid te bevestigen tegen uiterlijk 27/04/2018, via annsophie.vandaele@ugent.be.