Compression and Interoperable Representation of Genomic Information

Promovendus/a
Tom Paridaens
Faculteit
Faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur
Vakgroep
Vakgroep Elektronica en Informatiesystemen
Curriculum
Licentiaat in de informatica, Universiteit Gent, 2006
Academische graad
Doctor in de ingenieurswetenschappen: computerwetenschappen
Taal proefschrift
Engels
Vertaling titel
Compressie en interoperabele representatie van genomische informatie
Promotor(en)
prof. Peter Lambert, vakgroep Elektronica en Informatiesystemen - prof. Wesley De Neve, vakgroep Elektronica en Informatiesystemen
Examencommissie
voorzitter prof. Filip De Turck (academisch secretaris) - prof. Wesley De Neve (Vakgroep Elektronica en Informatiesystemen) - prof. Jaime Delgado (Universitat Politècnica de Catalunya, Barcelona, Spain) - prof. Jan Fostier (Vakgroep Informatietechnologie) - prof. Peter Lambert (Vakgroep Elektronica en Informatiesystemen) - dr. Hannes Pouseele (Applied Maths NV, Sint-Martens-Latem) - prof. Yvan Saeys (Vakgroep Toegepaste Wiskunde) - dr. ir. Glenn Van Wallendael (Vakgroep Elektronica en Informatiesystemen)

Korte beschrijving

In de voorbije decennia is er een enorme vooruitgang geboekt bij de technologieën die gebruikt worden voor DNA sequencing. De kost voor het sequencen van het menselijk genoom is gezakt van meer dan 10 miljoen dollar in 2007 naar minder dan 1000 dollar nu. Terzelfdertijd is de tijd die nodig is om een menselijk genoom te sequencen gezakt van enkele jaren naar uren. Als gevolg van deze evoluties stijgt de hoeveelheid gegenereerde gegevens exponentieel. In deze doctoraatsthesis worden verschillende oplossingen beschreven voor het effectief opslaan van deze data. Hierbij werd naast compressie-effectiviteit ook de nadruk gelegd op bruikbaarheid en functionaliteit. Dit onderzoek lag mede aan de basis van de MPEG-G standaard voor de representatie, compressie en het beheer van genomische data, ontwikkeld door MPEG (Moving Picture Experts Groep).

Praktisch

Wanneer
Woensdag 20 juni 2018, 16:00
Waar
auditorium 1, iGent, eerste verdieping, Technologiepark Zwijnaarde 15, 9052 Zwijnaarde

Meer info

Contact
doctoraat.ea@UGent.be