Stochastic Modelling of Wireless Sensor Networks

Promovendus/a
Kishor Yashavant Patil
Faculteit
Faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur
Vakgroep
Vakgroep Telecommunicatie en Informatieverwerking
Curriculum
Master of Technology, Indian Institute of Technology Bombay, India, 2014
Academische graad
Doctor in de ingenieurswetenschappen
Taal proefschrift
Engels
Vertaling titel
Stochastische modellering van draadloze sensornetwerken
Promotor(en)
prof. Dieter Fiems, vakgroep Telecommunicatie en Informatieverwerking - dr. ir. Koen De Turck (Centrale Supélec, Gif-sur-Yvette, Frankrijk)
Examencommissie
voorzitter prof. Gert De Cooman (ere-onderwijsdirecteur) - dr. Urtzi Ayesta (Institut de Recherche en Informatique de Toulouse, Frankrijk) - prof. Dieter Claeys (vakgroep Industriële Systemen en Productontwerp) - dr. ir. Koen De Turck (Centrale Supélec, Gif-sur-Yvette, Frankrijk) - prof. Dieter Fiems (vakgroep Telecommunicatie en Informatieverwerking) - prof. Tuan Phung-Duc (University of Tsukuba, Japan) - prof. Heidi Steendam (vakgroep Telecommunicatie en Informatieverwerking) - prof. Joris Walraevens (vakgroep Telecommunicatie en Informatieverwerking)

Korte beschrijving

Draadloze sensornetwerken (Eng.: Wireless sensor networks, WSNs) opereren veelal in een dynamische omgeving waar fysieke processen zeer complex en onvoorspelbaar zijn. De willekeurige aard van deze processen heeft een aanzienlijke invloed op de prestaties van het netwerk en daarom is het belangrijk om ze nauwkeurig te modelleren. In dit proefschrift onderzoeken we de prestatie van een draadloos sensornetwerk via verschillende stochastische modellen. Deze evaluatie speelt een cruciale rol in het ontwerp van om een succesvolle implementatie en werking te garanderen. In het bijzonder is het nuttig om het stationair gedrag van het netwerk te analyseren en ook om de effecten van verschillende netwerkparameters op de prestaties van het systeem te onderzoeken. We onderscheiden drie hoofddoelstellingen. Het eerste doel behandelt de stochastische modellen voor een afzonderlijke sensorknoop dat de interactie tussen gegevensverzameling, energieoogst en energieverbruik bestudeert. Het tweede doel omvat het modelleren van het netwerk waarbij een groot aantal knopen met elkaar communiceren om de informatie door te geven aan een speciale eindknoop in meerdere hops. Ten slotte onderzoeken we ook de prestaties van een populair routeringsprotocol in onderwater draadloos sensornetwerk door een numeriek oplosbaar stochastisch model te ontwikkelen.

Praktisch

Wanneer
Donderdag 19 september 2019, 16:00
Waar
auditorium P Jozef Plateau, gelijkvloers, Jozef Plateaustraat 22, 9000 Gent

Meer info

Contact
doctoraat.ea@ugent.be