Location Tracking in Indoor and Outdoor Environments Based on the Viterbi Principle

Promovendus/a
Jens Trogh
Faculteit
Faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur
Vakgroep
Vakgroep Informatietechnologie
Curriculum
Master of Science in de ingenieurswetenschappen: elektrotechniek— afstudeerrichting informatie- en communicatietechnologie, Universiteit Gent, 2014
Academische graad
Doctor in de ingenieurswetenschappen: elektrotechniek
Taal proefschrift
Engels
Vertaling titel
Locatietracking in binnen- en buitenomgevingen gebaseerd op het viterbiprincipe
Promotor(en)
prof. Wout Joseph, vakgroep Informatietechnologie - prof. David Plets, vakgroep Informatietechnologie
Examencommissie
voorzitter prof. Filip De Turck (academisch secretaris) - prof. Eli De Poorter (Vakgroep Informatietechnologie) - prof. Wout Joseph (Vakgroep Informatietechnologie) - prof. David Plets (Vakgroep Informatietechnologie) - prof. Heidi Steendam (Vakgroep Telecommunicatie en Informatieverwerking) - dr. Joaquín Torres Sospedra (Universitat Jaume I, Castellón, Spain) - prof. Maarten Weyn (Universiteit Antwerpen)

Korte beschrijving

Locatietracking in binnen- en buitenomgevingen is van groot belang geweest in de afgelopen decennia en wordt nog steeds belangrijker. De grootste uitdagingen voor de verdere ontwikkeling en acceptatie van lokalisatiesystemen zijn problemen die verband houden met de privacy, up-to-date kaarten en de betrouwbaarheid, nauwkeurigheid en kosten van lokalisatiesystemen. Het werk in dit proefschrift gaat over het verbeteren van lokalisatiesystemen op basis van het Viterbi principe. Dit dynamisch programmeeralgoritme wordt gebruikt in de context van hidden Markov modellen om de meest waarschijnlijke sequentie van verborgen toestanden te bepalen op basis van waarneembare observaties. Om deze techniek toe te passen voor positionering, worden de toestanden geïnterpreteerd als echte locaties op een grondplan en komt dit principe neer op het bepalen van de meest waarschijnlijke sequentie van posities in plaats van enkel de meest waarschijnlijke huidige positie. Het eerste deel van dit proefschrift gaat over lokalisatie in binnenomgevingen met een focus op signaalsterkte gebaseerde systemen, invloed van het menselijk lichaam en optimalisatie van modelgebaseerde fingerprintkaarten (een databank met signaalsignaturen per locatie). Het tweede deel van dit proefschrift richt zich op het mappen van GPS-data op een wegennetwerk met ondersteuning voor rijstrookdetectie en op lokalisatie in buitenomgevingen op basis van mobiele cellulaire gegevens.

Praktisch

Wanneer
Dinsdag 24 september 2019, 17:00
Waar
auditorium 1, iGent, eerste verdieping, Technologiepark Zwijnaarde 126, 9052 Zwijnaarde

Meer info

Contact
doctoraat.ea@UGent.be