Multi-Section InP-on-Silicon DFB Laser Diodes: Optimisations and Applications

Promovendus/a
Mahmoud Shahin
Faculteit
Faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur
Vakgroep
Vakgroep Informatietechnologie
Curriculum
Master of Science in Microsystems Engineering, Masdar Institute of Science and Technology, Verenigde Arabische Emiraten, 2015
Academische graad
Doctor in de ingenieurswetenschappen: fotonica
Taal proefschrift
Engels
Vertaling titel
InP-op-silicium DFB-laserdiodes met meerdere secties: optimalisaties en toepassingen
Promotor(en)
prof. Geert Morthier, vakgroep Informatietechnologie -prof. Günther Roelkens, vakgroep Informatietechnologie
Examencommissie
voorzitter prof. Filip De Turck (academisch secretaris) - prof. Geert Morthier (Vakgroep Informatietechnologie) - prof. Günther Roelkens (Vakgroep Informatietechnologie) - prof. Jos van der Tol (Technische Universiteit Eindhoven, the Netherlands) - prof. Geert Van Steenberge (Vakgroep Elektronica en Informatiesystemen) - prof. Dries Van Thourhout (Vakgroep Informatietechnologie) - prof. Guy Verschaffelt (Vrije Universiteit Brussel) - prof. Xin Yin (Vakgroep Informatietechnologie)

Korte beschrijving

Dit werk richt zich op het verbeteren van de performantie van de laserdiodes, één van de belangrijkste componenten in elk optisch communicatiesysteem en dus ook van de optische interconnecties in datacenters. Het doel is om compacte laserdiodes te demonsteren met hoge modulatiebandbreedte en laag vermogenverbruik. De laser die we gekozen hebben om de verschillende doeleinden te verwezenlijken is de DFB (distributed feedback) laserdiode. Het is de lichtbron die reeds lang de voorkeur geniet voor optische communicatie, vanwege de stabiele monomodale werking en de hoge zijmodeonderdrukking. De lasers die in dit werk gedemonstreerd worden zijn: (1) zelfpulserende lasers, (2) bandbreedteverhoogde lasers, (3) lasers met lage drempelstroom, (4) electro-absorptie-gemoduleerde lasers, en (5) compacte lasers.

Praktisch

Wanneer
Vrijdag 24 januari 2020, 16:00
Waar
auditorium 1, iGent, eerste verdieping, Technologiepark Zwijnaarde 126, 9052 Zwijnaarde

Meer info

Contact
doctoraat.ea@UGent.be