Development of Fluid-Structure Interaction Algorithms for Tents Subjected to Ponding Water and Wind Flow

Promovendus/a
Kodunthirappully Narayanan, Navaneeth
Faculteit
Faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur
Vakgroep
Vakgroep Elektromechanica, Systeem- en Metaalengineering
Curriculum
Master of Science with Honours, Technische Universität München, Duitsland, 2018
Academische graad
Doctor in de ingenieurswetenschappen: werktuigkunde-elektrotechniek
Taal proefschrift
Engels
Promotor(en)
prof. Joris Degroote, vakgroep Elektromechanica, Systeem- en Metaalengineering - prof. Roland Wüchner (Technische Universität München & Technische Universität Braunschweig, Duitsland)
Examencommissie
voorzitter prof. Filip De Turck (academisch secretaris) - prof. Sigrid Adriaenssens (vakgroep Architectuur en Stedenbouw) - prof. Lode Daelemans (vakgroep Materialen, Textiel en Chemische Proceskunde) - prof. Joris Degroote (vakgroep Elektromechanica, Systeem- en Metaalengineering) - prof. Jean-François Deü (Conservatoire national des arts et métiers, Frankrijk) - prof. Riccardo Rossi (Universitat Politècnica de Catalunya, Spanje) - prof. Roland Wüchner (Technische Universität München & Technische Universität Braunschweig, Duitsland)

Korte beschrijving

Membraanconstructies zijn door hun flexibiliteit gevoelig voor ophoping van water bij hevige regenval, de zogenaamde plasvorming bij hevige regenval. Een sterke windvlaag in deze situatie kan de membraanstructuur prikkelendoen bewegen, waardoor grote trillingen verplaatsingen ontstaan en de structuur zelfs kan instorten of beschadigen. Deze extreme gebeurtenis is een voorbeeld van een vloeistof-structuur interactie (FSI) fenomeen dat zich voordeed tijdens het Pukkelpop festival in 2011 en leidde tot het instorten van vwaarbij verschillende concerttenten instortten en vijf menselijke slachtoffers te betreuren waren. In dit werk wordt een simulatieworkflow berekeningswijze ontwikkeld om dergelijke gevallen te analyseren, zodat het gebruikt kan worden om veiligere tentconstructies te ontwerpen of op zijn minsten de veiligheid van tentconstructies onder dergelijke extreme omstandigheden te voorspellen. De workflow berekeningswijze is verdeeld in twee componenten: berekening van statische plasanalyse plasvorming en dynamische FSI-simulatie met de wind, plaswater en membraanstructuur. Het doel van de statische plasanalyse berekening van plasvorming is het bepalen van de statische vervorming van de membraanconstructie als gevolg van het plaswater. In dit proefschrift worden monolithische en gepartitioneerde algoritmen of methoden voorgesteld om dit te bereiken. Voor het dynamische FSI deel van de workflow berekeningswijze stelt het proefschrift een nieuwe en efficiënte gepartitioneerde aanpak voor de FSI- simulatie voor waarbij de wind, het water en de membraanstructuur in verschillende solvers rekenprogramma’s gemodelleerd worden

Praktisch

Datum
Vrijdag 6 september 2024, 16:00
Locatie
auditorium P Jozef Plateau, gelijkvloers, Jozef Plateaustraat 22, 9000 Gent
Livestream
Volg online

Meer info

Contact
doctoraat.ea@ugent.be