Tentoonstelling 'Objectif Sport' + Vernissage (17/4 - 17h30)

Voor wie
Studenten, Medewerkers, Alumni, Leerkracht secundair
Wanneer
17-04-2018 00:00 tot 30-04-2018 00:00
Waar
Het Pand - Novicengang
Voertaal
Frans
Door wie
Afdeling Internationalisering
Contact
secretariaatAIB@UGent.be
Website
https://webappsx.ugent.be/eventManager/events/objectifsport
Voeg toe aan mijn agenda

Naar aanleiding van de focus op Frankrijk stelt UGent in samenwerking met de Alliance Française Oost-Vlaanderen de selectie tentoon van de zesde editie (2016) van de wereldwijde fotowedstrijd van de Fondation Alliance Française met als thema 'Objectif Sport'. 

De tentoonstelling wordt geopend op dinsdag 17/4 vanaf 17h30 in het bijzijn van Jean-Claude Crespy, Directeur de l'Alliance française de Bruxelles-Europe en Vicerector Mieke Van Herreweghe. Inschrijven voor de vernissage kan via https://webappsx.ugent.be/eventManager/events/objectifsport.

De eerste prijs in de zesde editie van de Concours Photo ging naar Mevrouw Dar’y SHARA (Alliance française van Buenos Aires – Argentinië). 

De jury hecht in haar beoordeling een groot belang aan de fotografische kwaliteit van de beelden. Maar naast dit criterium werd ook rekening gehouden met de manier waarop de foto’s de essentiële waarden van sport naar voor brengen: verdraagzaamheid, openheid, sociale inclusie, teamcohesie. Tenslotte werd ook gekeken naar de voorstelling van bijzondere tradities.

 Concours Photo 2016 AF 'Objectif Sport'

Vind meer activiteiten: