Filmvoorstelling 'DocAfrika – Afrika Filmfestival Gent'

Afrika Platform van de Associatie Universiteit Gent
Annelies.Verdoolaege@UGent.be
Website

DocAfrika is een reeks sterke documentaires van en over Afrika in het kader van het Afrika Filmfestival Gent.

Van november 2021 tot en met januari 2022 vertoont Afrika Filmfestival Gent elke maand spraakmakende documentaires in De Centrale. Zo wil Afrika Filmfestival het publiek laten kennis maken met het groeiend aantal sterke documentaires dat de laatste jaren gemaakt wordt, van en over Afrika. De DocAfrika films zijn niet alleen artistiek kwaliteitsvol, maar behandelen bovendien ook zeer actuele en relevante maatschappelijke onderwerpen, en bieden het publiek een inkijk in specifieke problematieken waarmee sommige landen en gemeenschappen in Afrika te kampen hebben. Dit initiatief kwam tot stand in samenwerking met Africalia. Op 20 januari vertonen we Cowherds of the Savannah (Oeganda) en Buddha in Africa (Zuid-Afrika/Malawi)