Lezing 'Genetische manipulatie in functie van ‘mensverbetering’: wat kan en wat is verantwoord?'

Voor wie
Alumni , Bedrijven , Journalisten , Medewerkers , Privépersonen , Studenten
Wanneer
05-06-2023 van 19:00 tot 21:00
Waar
Aula, Voldersstraat 9, 9000 Gent
Voertaal
Nederlands
Door wie
UGent-Leerstoel Frans Verheeke - De Toekomst van de Sport, Vakgroep Politieke Wetenschappen, Faculteit Politieke en Sociale Wetenschappen
Contact
Pascal.Delheye@UGent.be
Website
https://www.detoekomstvandesport.be

Gendoping wordt geduid en door drie experten in een breder biomedisch, ethisch en sportief perspectief geplaatst.

Naar aanleiding van een spraakmakende publicatie en presentatie werd prof. Frans De Wachter op 11 september 2000 als volgt geciteerd in de Volkskrant: "Misschien", zei filosoof De Wachter, "voelt de topsport zich vooral bedreigd door doping omdat zich daarin de technologisering van het lichaam doorzet. Doping is de voorlaatste stap. De laatste is die van de genetische manipulatie. Dan zal het citius, altius, fortius zijn grenzen naderen. En als dat het geval is nadert per definitie de sport zelf zijn einde."

Meer dan twee decennia later is dit citaat een ideale smaakmaker voor Meeting #12. Met de ‘technologisering van het lichaam’ in het achterhoofd (cfr. Meeting #10) gaan we op 5 juni dieper in op genetische manipulatie in functie van ‘mensverbetering'. Hoe laagdrempeliger genetische manipulatie wordt, hoe meer ethische overwegingen – en dus ook politieke keuzes en een wettelijk kader – ertoe doen.

Toegang is gratis na registratie. Iedereen is welkom.

Registreer online