Happening 'Inaugurele rede Francqui-leerstoelhouder Rens Bod'

Door wie
Faculteit Letteren en Wijsbegeerte
communicatie.lw@ugent.be
Voeg toe aan mijn agenda

Van februari tot juni 2021 is prof. Rens Bod titularis van de International Francqui Professor Leerstoel 2020-21.

De faculteit Letteren en Wijsbegeerte van de UGent en van de UAntwerpen droegen gezamenlijk prof. Rens Bod voor als kandidaat voor de Internationale Francqui Leerstoel.

Prof. Bod geeft als een ‘uomo universale van de 21ste eeuw’ vorm en richting aan de toekomst van de humane wetenschappen. Hij is hoogleraar Digital Humanities aan de Universiteit van Amsterdam en voorzitter van de internationale Society for the History of the Humanities.

Op donderdag 24 juni houdt Rens Bod de inaugurele rede van de International Francqui Professor Leerstoel 2020-21 en ontvangt hij de Francqui medaille en de UGent medaille.