Happening 'Meet the writer: Mary Beard'

Door wie
Faculteit Letteren en Wijsbegeerte
Ann.Vervaeke@UGent.be

Op maandag 13 december organiseren de UGent en Bozar een unieke avond met eredoctor Dame Mary Beard.

Op 19 maart 2019 ontving dame Mary Beard op voordracht van de faculteit Letteren en Wijsbegeerte een eredoctoraat van de UGent. Door de coronacrisis werden de eredoctoraten digitaal uitgereikt. Op 13 december 2021 stellen we professor Beard graag eindelijk live aan u voor. De Britse Mary Beard is een van de grootste namen in de wereld van de klassieke oudheid. Ze is professor aan de universiteit van Cambridge, televisiepersoonlijkheid en auteur van talloze populariserende maar erudiete boeken over de oudheid. Tijdens een unieke avond in Bozar praat ze met Annelies Beck over haar rijkgevuld leven, over de oudheid en vandaag, over macht en feminisme.

Registreer online