Happening 'Opening Humanities Academie'

Voor wie
Alumni , Journalisten , Medewerkers , Studenten
Wanneer
07-10-2021 van 20:00 tot 22:00
Waar
Belvedère Boekentoren, Rozier 9, 9000 Gent
Voertaal
Nederlands
Door wie
Faculteit Letteren en Wijsbegeerte
Contact
i.devos@ugent.be
Website
https://humanitiesacademie.ugent.be/programma/cultuur/2021-2022-lez001-dekoloniseren-herschrijf-het-verhaal-niet-de-geschiedenis
Voeg toe aan mijn agenda

Op 7 oktober geeft Warda El-Kaddouri in de Belvedère van de Boekentoren haar inaugurele lezing als curator van de nieuwe Humanities Academie.

De Humanities Academie is het platform voor levenslang leren van de faculteit Letteren en Wijsbegeerte. De Humanities Academie bundelt en ondersteunt niet alleen alle bestaande initiatieven, maar engageert zich ook om nieuwe initiatieven uit te bouwen.

De faculteit stelt elk jaar een curator aan die een thema mag aanbrengen dat als een rode draad doorheen het aanbod levenslang leren zal lopen. Voor het academiejaar 2021-22 is Warda El-Kaddouri curator.

Op 7 oktober zal vicerector Mieke Van Herreweghe de Humanities Academie officieel openen en geeft curator Warda El-Kaddouri haar inaugurele lezing: ‘Dekoloniseren. Herschrijf het verhaal, niet de geschiedenis.’ In haar inaugurele lezing vertelt Warda over de nood van dekoloniseren aan de universiteit.