Happening 'Wetenschapscafé: De (on)zin van gevangenisstraf'

Voor wie
Alumni , Bedrijven , Journalisten , Leerkracht secundair , Leerkracht lager onderwijs , Leerling secundair , Medewerkers , Studenten
09-06-2021 van 19:30 tot 22:00
Door wie
Wetenschapscommunicatie AUGent
Ineke.Imbo@UGent.be
Website
Voeg toe aan mijn agenda

Gratis online wetenschapscafé met Ciska Wittouck en Luc Robert

Onze sprekers laten u tijdens het wetenschapscafé graag meedenken over het hoe en het waarom van de zin of onzin van gevangenisstraffen. Wat is het nut van gevangenisstraffen? Is een straf effectief? Een gevangenis lijkt een archaïsch iets. Waarom zijn er nog gevangenissen? Zijn er geen (echte) alternatieven? Hoe is het leven in de gevangenis? Is het een Club Med voor criminelen? Welke effecten heeft detentie op mensen? Wanneer komen mensen terug vrij? Hoe worden zij voorbereid op hun re-integratie? Wat betekent re-integratie eigenlijk?