Happening 'Wetenschapscafé: Opvoeding. Alles onder controle?'

Wetenschapscommunicatie AUGent
Ineke.Imbo@UGent.be
Website
Voeg toe aan mijn agenda

Gratis online wetenschapscafé over opvoeding, met Lieselot De Wilde (UGent) en Helena Sienaert (Arteveldehogeschool)

We weten allemaal dat opvoeden geen kinderspel is. Kinderen grootbrengen doe je in deze eeuw bij voorkeur liefde- en vertrouwensvol en niet langer via eenzijdig eenrichtingsverkeer. Mild ouderschap, positief opvoeden, risicovol spelen, loslaten, rust en ritme. Een greep uit de sleutelwoorden als het om opvoeden gaat.

Maar hoe speel je dit allemaal klaar? Hoe bedien jij de teugels die je als (pleeg-, stief- of groot-)ouder, leerkracht, begeleider of opvoedkundige in handen hebt? Geef je veel vrijheid aan je kroost of ben je eerder beschermend? Wat als je ondanks goeie bedoelingen en vele inspanningen toch het gevoel hebt dat je faalt in je opvoeding? En het gevoel dat je ein-de-lijk alles onder controle hebt: bestaat dat wel?

In dit wetenschapscafé vragen we ons samen met jou af of we vandaag kinderen te beschermend opvoeden of genoeg loslaten.