Studiedag 'Inspiratiedag Digital Humanities voor leerkrachten'

Voor wie
Alumni , Privépersonen
Wanneer
02-10-2024 van 09:30 tot 15:30
Waar
Universiteitsbibliotheek, Rozier 9, 9000 Gent
Voertaal
Nederlands
Door wie
Centre for Digital Humanities en Humanities Academie
Contact
humanitiesacademie@ugent.be
Website
https://humanitiesacademie.ugent.be/inspiratiedag-digital-humanities-voor-leerkrachten

Inspirerende navorming voor leerkrachten om digitale tools en artificiële intelligentie op een laagdrempelige manier te leren inzetten in de klas.

Technologie en Artificiële Intelligentie lijken alsmaar meer onze samenleving te beheersen. Jongeren maken dagelijks gebruik van digitale tools en platformen, maar vaak zonder iets bij te leren. Welke technologische tools en methodes kunnen leerkrachten aanwenden in hun klaspraktijk om leerlingen écht digitaal te laten leren?

Op deze navorming verwelkomen we leerkrachten talen, geschiedenis, cultuurwetenschappen, ICT en alle andere geïnteresseerden voor een reeks workshops over digitale toepassingen in de klas. De workshops zijn bedoeld om leerkrachten te inspireren om digitale tools en artificiële intelligentie op een laagdrempelige manier in te zetten in de klas en leerlingen bewust te maken van het potentieel van deze tools.

Leerkrachten kunnen twee workshops kiezen uit een aanbod van vijf. De workshops raken diverse thema’s aan en bieden een breed palet hedendaagse digitale methodes en tools.