Lezing 'Leren Programmeren op Grote Schaal'

Academie voor Levenslang Leren van de Faculteit Wetenschappen - IPVW-ICES
Heidi.DeDobbelaere@UGent.be
Website

Voordracht door prof. Peter Dawyndt en dr. Bart Mesuere (vakgroep Toegepaste Wiskunde, Informatica en Statistiek) over het online leerplatform Dodona waarmee studenten aan Vlaamse universiteiten, hogescholen én middelbare scholen leren programmeren.

Naast rekenen en taal moet iedereen tegenwoordig ook leren programmeren. Helemaal terecht trouwens, want we worden omringd door "slimme" apparaten, apps en online toepassingen. Hoe leren we de jeugd programmeren om zelf nieuwe apps te ontwikkelen, taken te automatiseren of onderzoeksdata te analyseren?

Dodona, het online leerplatform dat oorspronkelijk ontwikkeld werd om UGent-studenten van de faculteit Wetenschappen te leren programmeren verovert alle Vlaamse universiteiten, hogescholen én middelbare scholen met net dat doel. De kracht ervan schuilt in de onmiddellijke feedback die studenten én lesgevers krijgen. Studenten kunnen zien in welke mate ze de leerstof onder de knie hebben. Via learning analytics krijgen lesgevers een goed beeld van hoe ver hun studenten staan. In deze voordracht belichten we het onderzoek dat zich achter dit leerplatform afspeelt.

Format: On campus en/of online

Registreer online