Lezing 'Boeklancering A.I. & Maatschappij'

Voor wie
Alumni , Bedrijven , Journalisten , Leerkracht secundair , Medewerkers , Studenten
09-02-2021 van 19:00 tot 21:00
Door wie
Universiteit Gent in De Krook
Diederik.VanEetvelde@UGent.be
Voeg toe aan mijn agenda

Ga mee op ontdekking met het boek 'Artificiële intelligentie & Maatschappij' en de bijhorende boekvoorstelling in De Krook.

A.I. speelt een steeds grotere rol in verschillende aspecten van ons dagelijks leven. Het boek 'A.I. & Maatschappij' beoogt het bredere publiek op een toegankelijke manier te informeren over het belang en vooral de (maatschappelijke) impact van A.I.. Inzichten in zowel de voordelen als uitdagingen van A.I. maken de lezer (hopelijk) iets meer gewapend tegen de toenemende digitaliseren van onze maatschappij, waarbij AI een steeds grotere rol speelt. Met verwelkoming door Jan De Bruyne en Nicolas Bouteca (editors boek), voordracht van prof. Erik Mannens over AI en de algemene impact ervan op de maatschappij, debat met co-auteurs zoals o.a. Stijn Baert, Glen Joris, en Wim Hardyns, en presentaties van organisaties als DIGIDAK, Kenniscentrum Data & Maatschappij, en UGent Delta. Een organisatie van Universiteit Gent in De Krook, Bibliotheek De Krook en imec.